قوانین اعتبارات اسنادی به همراه معرفی انواع اسناد اعتباری | قسمت دوم

اعتبار اسنادی قابل انتقال

با پیشرفت تجارت و شکل گیری مناطق آزاد تجاری و الگوهای جدید تجارت، این نوع اعتبار از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. گاهی اوقات فروشنده یا ذینفع اول که اعتبار در واقع برای او باز می شود، خود یک واسطه بوده و کالا را از فرد یا افراد دیگری خریداری نموده است.

بعنوان مثال یک تاجر ایرانی از تاجری در امارات متحده مقدار  تن گندم خرید نماید و تاجر اماراتی که خود قادر به تولید و تهیه این مقدار گندم نیست از تجار و حتی کشورهای دیگر این کالا را خریداری می نماید. به جای اینکه بخواهد اعتبار جداگانه ای برای فروشنده اصلی باز ننماید و از هزینه ها و بوروکراسی آن اجتناب نماید، از خریدار اصلی می خواهد که اعتبار قابل انتقال گشایش نماید. در اینصورت فروشنده واسطه می تواند بخشی از مبلغ اعتبار را بعد از کسر سود خود به فروشنده اصلی منتقل نماید. البته فروشندهیا فروشندگان اصلی برای خریدار مشخص نمی شوند.

جزییات نحوه استفاده از اعتبار اسنادی قابل انتقال

بنا بر مطالب فوق و بر اساس ماده  UCP600  33ذینفع می تواند از بانک درخواست نماید تا کل یا قسمتی از اعتبار را به یکیا چند ذینفع جدید انتقال دهد که در اینصورت بانک(ابلاغ کننده)، بانک انتقال دهنده نیز می باشد. اعتبار اسنادی قابل انتقال از لحاظ ترم پرداخت دیداری است.در صورتی که در اعتبار ذکر نشود، ذینفعان ثانویه مجاز به انتقال اعتبار به شخص ثالث نیستند و هزینه انتقال اعتبار بر  به عهده ذینفع اعتبار می باشد.

طبق بند ز ماده 38 حمل یا برداشت تدریجی یا حمل به دفعات در این نوع اعتبار مجاز می باشد .

قابل انتقال بودن اعتبار اسنادی به چه معناست

بنا بر مطالب فوق قابل انتقال بودن اعتبار اسنادی مجوزی است برای ذینفع جهت انتقال تمام یا بخشی از اعتبار به   ذی نفع دوم  قابل ذکر است در این اعتبار تنها بانک گشایش کننده دارای تعهد پرداخت می باشد.

این روش به نفع چه کسی است؟

این روش به نفع فروشنده واسطه است ولی چون بانک ابلاغ کننده تعهد پرداخت ندارد فروشنده اصلی با ریسک عدم   دریافت رو به روست.. در متن اعتبار اگر کلماتassignable ،fractionabletransmissible ذکر شود اعتبار قابل انتقال تلقی نمی شود، لذا حتما باید کلمه Transferableقید گردد.