خدمات ترخیص کالا

همه ما می دانیم ترخیص کالا به معنای انجام یک سری فعالیت های تخصصی است که از زمان ثبت سفارش کالا تا زمان ترخیص کالا انجام می شود.

برای ترخیص کالا با توجه به نوع کالا، مبدا و مقصد فعالیت های متفاوتی انجام خواهد شد.

در ادامه همراه ما باشید تا از خدماتی که در ترخیص کالا ارائه می شود، با شما صحبت نماییم.

خدمات ترخیص کالا

برخی از خدمات ترخیص کالا شامل موارد ذیل است:

اخذ پروفرما

ثبت سفارش(یک روزه)

ترخیص کالا از کلیه گمرکات کشور

اخذ پروانه صادراتی

حمل ونقل داخلی و بین المللی

خدمات کارت بازرگانی

اخذ گواهی استاندارد واردات

اخذ ارز مبادلاتی به نرخ دولتی در کوتاه ترین زمان با کم ترین هزینه.

گشایش اعتبارات اسنادی

ترخیص کالا

ترخیص کالا از گمرکات کشور پس از حمل بار ،دومین مرحله از واردات یا صادرات اجناس تجاری می باشد .

ترخیص کالا از گمرکات کشور نیازمند آنالیز دقیق قوانین گمرکی ،درصد روزانه تغییر قوانین ، دفاتر فعال در گمرکات کشور ،کارکنان مورد اعتماد و … می باشد.

مواردی که می تواند زمان و هزینه ترخیص کالا را کاهش دهد

آشنابودن به قوانین گمرکی

تغییرات

اولویت ها

استانداردها

ثبت سفارش و ….

ترخیص ارزان

ترخیص کالا فعالیتی مهم برای تمامی اصناف

تفاوتی ندارد  تولیدی باشید، خدماتی باشید و یا صنعتی.

هر شرکتی در هر صنفی که باشد نیازمند داشتن رویه ای دقیق و منظم برای ترخیص کالا است. تصور کنید یک شرکت تولیدی قصد دارد کالایی را مونتاژ نماید و در این راستا به مواد اولیه در مناسب ترین زمان احتیاج دارد. در این صورت اگر این شرکت مواد اولیه مورد نیاز خود را به موقع از گمرک ترخیص نکند، متحمل زیان های بسیاری خواهد شد. این موضوع در مورد تمامی شرکت های خدماتی و صنعتی هم صدق می کند و به همین دلیل است که می گویند ترخیص کالا هیچ ربطی یه صنف شرکت ها ندارد.

فرایند ترخیص کالا

در وهله اول صاحب کالا یا نماینده قانونی وی باید تمام اسناد لازم را فراهم نموده و در سیستم گمرکات کشور ثبت کند. مدارک لازم عبارتند از: اظهارنامه واردات، تصویر کارت بازرگانی، قبض انبار، بارنامه، ترخیصیه، گواهی مبدا، فاکتور یا سیاهه خرید ،اعلامیه تامین ارز با نامه برات (در صورتی که روش پرداخت اعتبار اسنادی برات باشد)، پروفرما یا همان پیش فاکتور، مجوز ثبت سفارش، لیست عدل­بندی،  بیمه­نامه، پروانه بهره­برداری (برای شرکتهای تولیدی) ، کاتالوگ و بروشور(در صورت وجود)، مجوزهای قانونی برای ترخیص کالا (اگر کالای موردنظر مشمول قانون اجباری اخذ مجوز باشد)، وکالتنامه رسمی، پروانه صادراتی (در صورتی که واردات در مقابل صادرات انجام شود).

به این مهم توجه کنید که حقوق گمرکی پس از محاسبه در اظهارنامه واردات ثبت میشود؛ بنابراین در تکمیل فرم اظهارنامه نهایت دقت را داشته باشید تا مبادا متحمل پرداخت هزینه­های سنگین شوید.

واردکننده پس از تنظیم فرم باید آن را در سیستم کدینگ اطلاعات هر فرد به ثبت برساند. فرد پس از ثبت اطلاعات خود در این سیستم،یک شماره کدینگ دریافت میکند که با استفاده از این شماره میتواند در تمام گمرکات کشور به انجام امور گمرکی خود بپردازد.

بعد از تنظیم اسناد و ثبت اطلاعات نوبت به احراز هویت و اظهار کالا میرسد. در این مرحله، دایره احراز هویتیا همان دایره فنی گمرک، اسناد دریافتی را بررسی میکند و در صورت تایید آنها اقدام به درج شماره ثبت یا کوتاژ میکند.

احراز مالکیت، احراز صلاحیت صاحب کالا و ارزیابی اسناد، فعالیتهایی است که در دایره فنی صورت میگیرند.

بنابراین کارشناس دایره فنی در وهله اول با توجه به اینکه اسناد خرید به نام چه کسی صادر شده اقدام  به صدور حواله ترخیص به نام همان فرد میکند.

کارشناسان در این مرحله به احراز صلاحیت مالک کالا می پردازند. اگر صلاحیت مالک کالا تایید شده باشد، ادامه مراحل انجام خواهد شد.

در احراز صلاحیت صاحب کالا موارد زیر بررسی خواهد شد:

عدم بدهی به گمرک

عدم وجود منع قانونی برای تجارت

دارای کارت بازرگانی معتبر

منع قانونی مبنی بر دخالت در اموال خویش نداشته باشد.

در آخرین مرحله فرآیند ترخیص کالا ی وارداتی ، کارشناس دایره فنی، مقایسه اطلاعات مندرج در اظهارنامه را با اسناد موجود مقایسه میکند. در صورتی که بین اطلاعات وارده اعم از نوع کالا، وزن محموله، کشور طرف معامله، تعرفه کالا، مشخصات اسناد بانکی، نوع بسته بندی، کشور تولیدکننده کالا و… و اسناد تناقضی دیده نشود؛ شماره ثبت درج میشود و کالا، اظهارشده نامیده میشود.