مراحل ترخیص کالا

ما در این مطلب قصد داریم در رابطه با مراحل ترخیص کالا و خدمات مربوط به ترخیص کالا با شما صحبت نماییم.
در ادامه همراه ما باشید تا از این موضوع بیش تر بدانیم.

ترخیص کالا چیست؟

ترخیص کالا یعنی اجناس را از گمرک آزاد کرده و عملیات واردات و یا صادرات آن ها به خارج از کشور را انجام دهیم. تنها اگر عملیات ترخیص کالا به صورت کامل انجام شوند، می توان گفت از قاچاق شدن کالا جلوگیری کرده ایم. در فرآیند ترخیص کالا چندین مرحله طی می شود که از جمله آماده سازی، ثبت اسناد واردات یا صادرات کالا به شکل فیزیکی یا الکترونیک، محاسبه وجوهی همچون سود بازرگانی، حقوق گمرکی، مالیات، ماخذ تعرفه گمرکی و تسهیلات ارائه شده توسط دولت به واردکنندگان و صادر کنندگان کالا و … صورت می گیرد.
در اکثر کشورها کارگزاران گمرک و حق العمل کاران، در زیر مجموعه فعالیت فورواردری کالا فعالیت می کنند. خطوط کشتی رانی، وارد کنندگان و صادر کنندگان و تجارت های مستقل بطور عمده کارفرمایان حق العملکار گمرکی به شمار می روند و کشور ایران هم از این قائده مستثنی نمی باشد.

مراحل ترخیص کالا

مراحل ترخیص کالا

ترخیص و ارزش کالا

یکی از مراحل ضروری در هنگام ترخیص کالا تعیین کردن ارزش کالا می باشد. ارزش کالا ها در هر یک از مرزها به میزان متفاوتی تعیین می شود و تنها این کار توسط تاجران با سابقه انجام خواهد شد.
شرایط لازم جهت ترخیص کالا
برای ترخیص کالا باید مجوزهای لازم و کارت حق العمل توسط سازمان گمرک ایران دریافت شود.
مراحل ترخیص کالا
پر کردن اسناد واردات الکترونیکی
بارنامه
شماره خط
مستندات در ترخیص کالا از گمرک

روش بررسی کالاهای وارداتی
ارزیابی ارزش/روش های ارزیابی تحت ترخیص کالای وارداتی از گمرک
روند خارج سازی محموله های وارداتی
تحویل محموله به خریدار کالا

عمده اسنادی که قبل از ترخیص کالا لازم است آماده شوند شامل:

بارنامه
فاکتور خرید
،اعلامیه ورود،
لیست بسته ها
گواهی های حمل،
سفارش خرید
در واقع باید روند حمل کالا را در سایت های کشتی رانی پیگیری کنیم تا بتوانیم به موقع کالاها را از کشور خارج نماییم. به محض رسیدن محموله به بندر شما باید روند ترخیص کالای وارداتی را انجام بدهید.در غیر این صورت باید دموراژ بپردازید.معمولا زمان کوتاهی 2 الی 3 روز اول رایگان است و بعد از آن دموراژ می خورد.شما می توانید در طی این زمان تشریفات گمرکی را به طور معمول انجام دهید با تمامی اسنادی که برای امور گمرکی لازم دارید.

ترخیص کالا از گمرک

ترخیص کالا

روند اظهار و ترخیص

امروزه تمامی مراحل به صورت الکترونیکی انجام می شوند و دیگر لازم نیست که به بخش های مربوطه بروم و اسناد کاغذی ارائه دهیم. امروزه تمام اسناد کاغذی از سیستم کامپیوتری شخص خریدار به سیستم ترخیص الکترونیکی گمرک انتقال داده خواهد شد
عموما روال اظهار و ترخیص شامل این 4 مرحله زیر است:
ثبت اظهار
اولین مرحله از فرایند ترخیص کالا از گمرک تکمیل اظهار نامه واردات و ثبت آن به سیستم گمرک به صورت آنلاین هست. نوع کالا، کمیت، علامت تجاری، فنی، مدل، ارزش و وزن کالا از جمله اطلاعاتی است که در زمان ورود کالاها به گمرک به آنها توجه می شود. حال چه قبل از ورود محموله چه بعد از آن ،شرکت کشتیرانی گزارش ورود و اطلاعات را به گمرک می دهد.اگر هیچ خطا و مشکلی پیش نیاد ،اعلامیه ورود کشتی یا هواپیما توسط سیستم الکترونیکی گمرک شماره اعلامیه ورود به شرکت کشتیرانی و حمل و نقل داده می شود.وقتی که محموله به بندر رسید وارد کننده یا ترخیص کار اظهارنامه را به سیستم الکترونیکی گمرک می دهد. کوتاژ به معنای ثبت اظهارنامه واردات یا صادرات کالا در گمرک است که برای هر اظهار نامه ثبت شده، به آن یک شماره اختصاص داده می شود، به این شماره کوتاژ گفته می شود.

بررسی و تایید اظهارنامه

در این مرحله توسط وارد کننده اطلاعات تایید شده و سپس سیستم شماره اظهار را صادر خواهد کرد.
پرداخت عوارض و مالیات واردات
در این مرحله می توانید پرداخت را به سازمان های مربوطه و یا به صورت الکترونیکی انجام دهید.
ارائه سایر اسناد
در کنار اطلاعات، برخی اسناد و مدارک نیز باید به اداره گمرک تحویل داده شود.
از جمله گواهی بهداشت که برای مواد غذایی و همچنین محصولات آرایشی و بهداشتی و دارویی ضرورت دارد. در کنار آن می توان از فاکتور خرید نیز نام برد که قیمت خرید کالاها را نشان می دهد. ارائه پکینگ لیست، مانیفست و بارنامه نیز از دیگر مدارک لازم جهت ارائه به گمرک می باشد.
تطبیق اسناد
اداره گمرک به منظور تعیین ارزیاب باید تمامی اسناد و مدارک دریافتی از سوی متقاضیان و تاجران را به دقت بررسی کرده و سپس آنها را جهت ارزیابی و کنترل کالا با اسناد و صدور صورتحساب به قسمت حسابداری ارائه دهد.

بازرسی و آزاد سازی بار
با توجه به اینکه مقوله ترخیص کالا نیاز به تجربه وتخصص دارد گروه بازرگانی ابراهیمی با بکارگیری أفراد توانمند در این زمینه واگاه به مسائل گمرکی و بازرگانی توانسته در عمل خود را از سایر رقبا متمایز نگه دارد .در بحث گمرکی مهمترین اختلافاتى که ممکن است پیش آید در خصوص تعیین تعرفه و ارزش کالا میباشد با توجه به ضعف سیستم کشور و گنک بودن بعضی مسائل این مجموعه برای احقاق حق شما عزیزان کلیه مراحل را با سرعت دقت و اعتماد پیگیری مینماید تا مشتریان این مجموعه متضرر نشوند

صدور پروانه ترخیص کالا
پروانه ترخیص به کالاها جنبه قانونی می بخشد. همچنین شماره و کد شناسایی نیز در این مرحله تعیین می شود. با وجود این کد بر روی محصولات و کالاها، می توانند در هر کدام از بازارهای کشور عرضه شوند. ضمن اینکه هیچ پیگیری قانونی متوجه تاجران نخواهد بود.

در ادامه پیگیری ها شامل:
1.پیگیری اسناد در دفاتر تعرفه و ارزش جهت اختلافات تعرفه ای و تفاوت ارزش(کسر دریافتی ویا بیش بود ارزش)
2.تعیین تعرفه(انوانتر) در دفتر تعرفه گمرک ایران بصورت کتبی
3.ثبت ارزش صادراتی کالا در سی دی ارزش گمرک ایران
4.پیگیری و اخذ مجوزهای وارداتی و صادراتی ، اختلافات در واردات کالا و ممنوعیتهای گمرکی،در دفاتر واردات و صادرات
5.شرکت در کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی و اخذ نتیجه نهایی
6.شرکت در کمیسیون تجدید نظر

برای افزودن متن مورد نظرتان اینجا کلیک کنید

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --