صادرات و واردات چیست
ما در این مطلب قصد داریم در رابطه با این دو مفهوم با شما صحبت کنیم. در ادامه همراه ما باشید تا از این دو مفهوم، معنای آن ها و مفاهیم مهم در آن بیش تر بدانیم.
صادرات و واردات هر دو در گروه فعالیت های تجاری قرار می گیرند و به معنای وارد کردن و یا خارج کردن کالا از مرزهای یک کشور می باشند.
صادرات و واردات نشات گرفته از کدام نظریه علمی است؟
نظریه نسبیت نطریه ای است که ملت ها را به واردات و صادرات تشویق می کند؛ زیرا در این نظریه آمده است که هر کس در کار و یا صنعتی توانایی دارد، باید آن را تولید کرده و به کسانی که آن را ندارند، عرضه کند. واردات و صادرات هم مصداق همین نظریه است.
صادرات چیست؟
صادرات تنها در صورتی صادرات نام می گیرد که از طریق گمرک رسمی کشور ها انجام می شود و کالاهایی که از گمرک عبور نمی کنند، در گروه کالاهای قاچاق طبقه بندی می شوند.
در این حالت فروشنده کالا یا خدمات به عنوان “صادرکننده” و خریدار کالا یا خدمات نیز با عنوان “واردکننده” شناخته می شوند. به عبارت کلی در تجارت بین المللی، “صادرات” اشاره به فروش کالا و خدمات به بازارهای خارج از قلمرو گمرکی کشور تولید کننده، گفته می شود.
معایب و مزایای صادرات
صادرات می تواند کشورها را برای بالا بردن کیفیت محصولات شان ترغیب نماید. علاوه بر این نیز اگر صادرات در شرایط خوب و با کالاهای خوب انجام شود، قطعا سود بسیاری را نیز نصیب اقتصاد کشورها خواهد کرد. از جمله معایب آن هم می توان به نوسانات نرخ ارز و عدم توانایی شرکت های کوچک برای فعالیت در بازارهای جهانی، اشاره نمود.
اصطلاحات مهم اینکوترمز در صادرات و واردات
EXW تحویل کالا در محل کار ( کارخانه ، انبار و . . . )
FCA تحویل کالا به حمل کننده در مبدأ
FAS تحویل کالا در کنار کشتی در مبدأ
FOB تحویل کالا در عرشه کشتی در مبدأ
CFR ارزش و کرایه حمل تا مقصد
CIF ارزش ، بیمه و کرایه حمل تا مقصد
CPT تحویل با پرداخت کرایه حمل تا مقصد
CIP تحویل با پرداخت کرایه حمل و بیمه تا مقصد
DAF تحویل در مرز ( مرز تعیین شده )
DES تحویل در عرشه کشتی( در مقصد )
DEQ تحویل در اسکله ( در مقصد )
DDM تحویل در مقصد بدون پرداخت حقوق و عوارض گمرکی
DDP تحویل در مقصد با پرداخت حقوق و عوارض گمرک
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.