صادرات سنگ
ما در این مطلب قصد داریم در رابطه با صادرات سنگ با شما صحبت کنیم.
صادرات سنگ در چند سال اخیر تغییرات متفاوتی را داشته است که در ادامه آن ها را بررسی خواهیم کرد، در ادامه همراه ما باشید تا از این تغییرات بیش تر بدانیم و هم چنین مشکلات این حوزه را بیش تر بررسی نماییم.
وضعیت صادرات سنگ ایران
با این که کشورمان چهارمین تولید کننده سنگ جهان محسوب می شود؛ اما سهم صادرات ما از این میزان تولید بسیار اندک می باشد.
اگرچه بیش تر بازار سنگ در اختیار بخش خصوصی می باشد؛ اما آمارها نشان می دهد که پیشرفت این صنعت در سال های اخیر خوب بوده است.
مشکلات صنعت سنگ
عدم استفاده از روشهای مدرن و فناوریهای مناسب که منجر به کاهش تولید و بهرهوری میشود،
مقیاس تولید نامناسب،
بازار،
عدم وجود بانک بزرگ و جامع اطلاعات مربوط به تولید،
مصرف،
واردات،
صادرات،
عرضه،
تقاضا،
قیمت،
بازیافت،
ذخیره،
ذخیره معادن با توجه به شرایط موجود،
تنگناهای مالی،
مشکلات مربوط به منابع انسانی و بهرهوری پایین و واردات و صادرات و ضعف در برنامهریزی و سازماندهی مناسب برای صادرات و ورود به بازارهای جدید
پیشنهادات برای بهبود این مشکلات
افزایش تسهیلات
اعتبار اسنادی LC
تغییر بازار هدف به بازار آسیای میانه
سنگ های کار شده و کار نشده
بررسی محققان نشان می دهد، در چند سال اخیر روند صادرات سنگ های کار شده بسیار پر نوسان بوده در حالی که سنگ های کار نشده این گونه نبوده است و هم چنین بازار سنگ های کار نشده بی ثبات بوده وبرخی از بازارها و مشتریان از دست رفته اند.
صادرات انواع مختلفی از سنگ ها
اگر روند صادرات سنگ در سال های مختلف را بررسی نماییم می توانیم میزان موفقیت مان را در این حوزه تخمین بزنیم.
آمارها نیز نشان می دهد که توانایی عمده صادراتی ایران در زمینه سنگهای آهکی مرمر، تراورتن و رخام است که این به توان بالقوه و منحصر بفرد معدنی کشور در این زمینه و نیز رقبای کم در زمینه این نوع سنگها در بازار مربوط می شود و طی ده سال اخیر بازار عمده سنگ ایران را خاورمیانه و بالاخص کشورهای حاشیه خلیج فارس تشکیل داده اند؛ جایی که میل خریداران در آنجا بیشتر به سمت سنگهای آهکی و روشن است.
اگر روند صادرات از سال های 75 تا 84 را بررسی کنیم، مشخص خواهد شد که روند صادرات سنگ های ساختمانی در این سال ها جهش بسیار خوبی را داشته است. و منظم تر و کم نوسان تر از گذشته و با رشد متوسط 19 درصدی از لحاظ وزنی و 45 درصدی از لحاظ ارزش دلاری همراه بوده است که این خود حاکی از برنامه ریزی نسبتاً اصولی تر این سالها در جهت توسعه صادرات سنگ می باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.