بازارچه مرزی

بازارچه مرزی به مناطقی گفته می شود که در نقطه صفر مرزی و در کنار گمرک های مجاز واقع شده است. اهالی دوطرف مرز می توانند کالاها و محصولات مورد نیاز خود را با رعایت مقررات صادرات و واردات و ضوابط مقرر در این ماده برای داد و ستد در بازارچه‌ های مرزی عرضه کنند.
ما در ادامه قصد داریم به چند مورد از بازارهای مرزی کشور اشاره کنیم. البته لازم است بدانید بازارچه های مرزی ایران تنها محدود به این لیست نیستند.

بازارچه مرزی مریوان

کسی از بازارچه مرزی مریوان دست خالی باز نمی گردد. این مرز با عراق و با شماق در ارتباط است. این بازارچه، اولین بازارچه مرزی ایران بوده و از سال 69 فعالیت خود را آغاز کرده است.

بازارچه مرزی سرو ارومیه

بازارچه مرزی سرو در فاصله 45 کیلومتری ارومیه ودر مرز شهر وان قرار گرفته است. این بازارچه از سال 1370 تاسیس شد و بیش تر مبادلات در بین مرز مربوط به محصولات کشاورزی می باشد.
همچنین عمده ترین کالاهای وارداتی این بازارچه را مواد اولیه و قطعات خط تولید، نخ جوراب و فرش، قطعات خودرو، اتصالات لوله کشی، گونی چتایی، مواد اولیه رنگ سازی، کاغذ فاکس و کپی، دستگاه کپی و کابل آسانسور تشکیل می دهند. قابل ذکر است تمام نهاد های فنی لازم از جمله گمرک و نماینده بازرگانی، در این بازارچه مستقر شده اند.

بازراچه مرزی ساری سو ماکو

این بازارچه در حوزه شهرستان ماکو و شهر دو بایزید در استان آغری ترکیه قرار دارد. این بازارچه در سال 1368 افتتاح شد اما بعد از مدتی به علت عدم وجود امکانات لازم در محل تعطیل و دوباره در سال 70 بازگشایی شد. برق بازارچه را دولت ایران تامین می کند و آب آن را دولت ترکیه. این بازارچه در کنار گمرک احداث شده و از لحاظ ترخیص کالا و انجام تشریفات گمرکی مشکلی ندارد. راه های جغرافیایی این بازارچه در دشت واقع شده و عبور و مرور کار ساده ای خواهد بود.

بازارچه مرزی صنم بلاغی پلدشت

با فرو پاشی شوروی سابق و مرزهای آهنی غیر قابل نفوذ آن در سال 1991 و روی کار آمدن جمهوری های مختلف از جمله جمهوری خود مختار نخجوان در همسایگی کشور ایران و نیز بواسطه ارتباط و پیوند تاریخی بین ساکنین دو سوی مرز باب مبادلات مرزی غیر قانونی گشوده شد که عملاً منجر به مشکلات عدیده ای شد. بنابراین در راستای رفع این مشکلات و برقراری امنیت در مراودات مرسوم در منطقه، بازارچه صنم بلاغی به اهتمام دولت وقت در سال1371 راه اندازی و در دی ماه 1371 افتتاح شد.
این بازارچه وسعتی حدود 14هزار متر مربع دارد و در 30 کیلومتری شهرستان ماکو قرار گرفته است. اقلامی که از طریق بازارچه صادر می شود عمدتا عبارتند از: مصنوعات صنعتی، صنایع چوبی، مصالح ساختمانی، میوه و تره بار. در مقابل، لوازم یدکی خودرو و قراضه آلومینیوم از این بازارچه وارد کشور می شود.

بازارچه مرزی میلک

این بازارچه در سال 84 تاسیس شد و از آن برای اهداف سیاسی، اقتصادی ،اجتماعی و فرهنگی، استفاده می شود.
این پایانه در دو بخش مسافربری و تجاری با استقرار ۱۴ کانکس به صورت موقت راه اندازی شد و در حال‌ حاضر سالن تشریفات تجاری به مساحت دو هزار و ۵۰۰ مترمربع با تمام تأسیسات و امکانات مورد نیاز از جمله چایخانه‌ها، سرویس‌های بهداشتی محوطه و محوطه سازی انجام شده است.عملیات ساخت سالن تشریفات دو هزار و ۶۰۰ مترمربعی نیز در دست اقدام است
این بازارچه در حال حاضر دارای ۷ دستگاه سوله (انبار) ، غرفه های تجاری و ساختمان اداری بازارچه ، گمرک ، پاسگاه انتظامی، اداره استاندارد ، قرنطینه و تشریفات کالا، شعبه بانک ملی و باسکول ۶۰ تنی می باشد و ازاین رو یکی از مجهزترین بازارچه های سطح استان به شمار می رود.

The last comment needs to be approved.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --