البفای صادرات کالا

الفبای صادرات

دنیای صادرات، دنیایی بزرگ و هیجان انگیز است. کسانی که با شناخت کافی وارد کار صادرات اجناس می شوند، می توانند سود خوبی به دست بیاورند. مشغول شدن به کار صادرات، نیازمند داشتن اطلاعات و دانش کافی است. به همین دلیل تصمیم گرفتیم که درباره صادرات و جزئیات آن بیشتر با شما صحبت کنیم. افرادی که می خواهند بیشتر با صادرات آشنا شوند، این مطلب را مطالعه کنند. این نوشته، با الفبای صادرات آشنا می شوید.

صادرات به چه معناست؟

صادرات به معنی خروج هر گونه کالا به صورت زمینی، دریایی یا هوایی از کشور در مقابل دریافت وجه است.

برای شروع صادرات، به چه مقدماتی نیاز دارید؟

صادرات به خودی خود، مفهوم و خط مشی بسیار گسترده ای دارد. پیش از شروع تجارت و صادرات، باید صادرکننده مقدمات و آمادگی های بسیاری را فراهم کند. برای شروع صادرات مراحل زیر انجام می شوند:

  1. تاسیس یک سازمان یا شرکت (سهامی خاص یا مسئولیت محدود)

برای شروع تجارت و صادرات ابتدا باید یک مالکیت اختصاصی به عنوان واحد اقتصادی، مشارکتی، موسسه بازرگانی یا شرکت داشته باشید. پیشنهاد می کنیم که روی سازمان خود نامی مناسب بگذارید و یک لوگوی جذاب برای سازمان خود طراحی کنید.

  1. افتتاح حساب بانکی

یک حساب جاری به همراه مجوز بانکی برای معامله ارز خارجی باید افتتاح شود.(داشت دسته چک برای دریافت کارت بازرگانی الزامی است)

  1. گرفتن شماره حساب دائمی (حساب PAN)

برای هر صادر کننده یا وارد کننده، ضروری است که شماره حساب دائمی PAN را از اداره مالیات بر درآمد دریافت کند.

  1. دریافت شماره کد وارد کننده، صادرکننده

این کد یک شماره ده رقمی است که داشتن آن برای انجام واردات و صادرات اجباری است. برای گرفتن این کد ده رقمی به اداره کل تجارت خارجی مراجعه کنید. درخواست دریافت این کد را می توانید به مقامات منطقه ای در اداره کل تجارت خارجی، در قالب ANF 2A   به همراه اسناد ذکر شده در آن ارائه دهید.

  1. ثبت نام همراه با مدرک عضویت(برای ایران الزامی نیست)

وقتی می خواهید مجوز واردات و صادرات را دریافت کنید، باید ثبت نام کنید و مدرک عضویت داشته باشید.

برای استفاده از مجوز واردات و صادرات، برخورداری از هرگونه مزایای دیگر، بهره مندی از خدمات و راهنمایی ها، صادرکنندگان باید RCMC را که توسط شوراهای توسعه صادرات مربوطه، هیئت مدیره و متصدیان کالا اعطا می شوند دریافت کنند.

  1. انتخاب محصول

تمام کالاها به جز مواردی اندک که در لیست کالا های ممنوعه محدودیت دار ذکر شده اند، به صورت آزاد قابل صادرات هستند. پس از مطالعه روند صادرات کالاهای مختلف از کشور، می توانید انتخاب مناسبی در مورد کالاها برای صادرات داشته باشید. توجه به سیاست های تجارت داخلی و تجارت خارجی در انتخاب محصول، نقش مهمی دارد.پیشنهاد میکنیم از ویدئو انتخاب محصول کالای صادراتی دیدن نمایید.

  1. انتخاب بازارها

بازارهای خارج از کشور، باید پس از تحقیقاتی که اندازه بازار، رقابت، کیفیت مورد نیاز، شرایط پرداخت و غیره را پوشش می دهد، انتخاب شوند. صادرکنندگان همچنین می توانند بازار را بر اساس مزایای صادرات موجود و در دسترس برای کشورهای تحت سیاست تجارت خارجی ارزیابی کنند. آژانس های تبلیغاتی صادرات، ماموریت های خارج از کشور، همکاران، دوستان و بستگان می توانند در جمع آوری اطلاعات مفید باشند.یکی از راه های انتخاب کشور هدف بررسی ریز آمار صادرات به آن کشور در سال های گذشته است.این اطلاعات را به صورت رایگان میتوانید در مقالات آموزش صادرات و واردات پیدا کنید.

  1. پیدا کردن خریدار

شرکت در نمایشگاه های تجاری، ملاقات خریدار و فروشنده، پورتال های B2B ، جستجو در وب، ابزارهای موثری برای یافتن خریدار هستند. EPC ، ماموریت های خارج از کشور، اتاق های بازرگانی خارج از کشور نیز می توانند مفید باشند. ایجاد وب سایت های چند زبانه همراه با کاتالوگ، قیمت، شرایط پرداخت محصول و دیگر اطلاعات مرتبط نیز می تواند مفید واقع شود. البته در پکیج های آموزش صادرات و واردات لیست خریداران خارجی با اطلاعات تماس گردآوری شده است.

  1. تولید نمونه

ارائه نمونه های سفارشی به نیاز خریداران خارجی برای سفارشات صادراتی کمک می کند. همانطور که در سیاست تجارت خارجی آمده است، صادرات و تجارت باید با حسن نیت همراه باشد و نمونه های اختصاصی اقلام آزاد صادراتی باید بدون محدودیت مجاز باشند.

  1. قیمت گذاری/ ارزش گذاری

قیمت گذاری محصول برای جلب توجه خریداران و ارتقا فروش با توجه به رقابت های بین المللی بسیار مهم است. قیمت گذاری باید طوری انجام شود که تمام هزینه های ساخت نمونه تا تحقق پروسه صادرات بر اساس شرایط فروش را در بر بگیرد. برای ارزش گذاری، توجه به تحویل کالا روی کشتی (یا ترن و غیره) بدون هزینه حمل تا وسیله نقلیه، فهرست قیمت به انضمام هزینه حمل و نقل و بیمه، فهرست قیمت کالا و … در نظر گرفته می شود. هدف ایجاد قیمت گذاری باید فروش حداکثری بر اساس قیمت های رقابتی با بیشترین حاشیه سود باشد. آماده کردن اوراق هزینه گذاری صادرات، برای صادرات هر نوع محصولی توصیه می شود.(روش استعلام قیمتِ روز کالاهای صادراتی در پکیج های آموزشی صفر تا صد توضیح داده شده است)

  1. مذاکره با خریداران

بعد از اینکه فهمیدید بعضی از خریداران، به خرید محصول شما علاقه مند هستند، با آنها درباره قیمت کالا و ارزش های جانبی محصول باید گفتگو کنید. ممکن است آن فرد به مشتری دائمی شما تبدیل شود؛ در نتیجه منصفانه و صادقانه وارد معامله شوید. بعضی از مشتریان، از شما می خواهند که برایشان تخفیف قائل شوید، با توجه به سود و چشم انداز کارتان، می توانید به بعضی از مشتریها تخفیف بدهید.

  1. پوشش ریسک ها از طریق شرکت گارانتی اعتبار صادرات

تجارت بین المللی شامل ریسک های پرداخت است. ریسک پرداخت به دلیل عدم پرداخت خریدار/ کشور خریدار می باشد. این ریسک ها می توانند به وسیله نوعی سیاست مناسب از جانب شرکت های گارانتی اعتبار صادراتی پوشش داده شوند. در صورتی که خریدار بدون ارسال پیش پرداخت یا گشایش اعتبار اسنادی ، سفارش دهد، توصیه می شود که محدودیت اعتباری برای خریدار خارجی از طریق شرکت های گارانتی اعتبار صادراتی برای محافظت در مقابل ریسک های عدم پرداخت ایجاد شود.

در این نوشته با چندین مفهوم ابتدایی درباره صادرات آشنا شدید. اگر دوست دارید بیشتر با موضوعات مرتبط با بازرگانی و واردات و صادرات آشنا شوید، دیگر مطالب سایت صفر تا صد را مطالعه بفرمایید.

پردازش سفارش صادرات

  1. تایید سفارش

در صورتی که سفارش صادرات دریافت کرده اید، کار شما آغاز می شود. سفارش انجام شده، با توجه به اقلام، مشخصات، شرایط پرداخت، بسته بندی، زمان تحویل و غیره به دقت مورد بررسی قرار می گیرد. سپس سفارش تایید خواهد شد. بر این اساس صادرکننده می تواند با خریدار خارج از کشور به طور رسمی قرارداد ببندد.

  1. تهیه و تدارک کالا

پس از تایید سفارش صادرات، اقدام فوری برای تهیه یا ساخت و تولید کالاهای مورد نیاز آغاز می شود. باید به یاد داشته باشید که سفارش با تلاش و رقابت فراوان گرفته شده است؛ بنابراین تولید نیز باید دقیقا بر اساس نیازهای خریدار باشد تا بتواند صددرصد رضایت او را جلب کند.

  1. کنترل کیفیت

در عصر رقابتی امروز بسیار مهم است که در مورد کیفیت برای کالاهای صادراتی به طور دقیق آگاه باشیم. برخی محصولات مانند محصولات غذایی و کشاورزی، شیلات، مواد شیمیایی خاص و غیره تحت بازرسی اجباری قبل از حمل و نقل قرار می گیرند. خریداران خارجی نیز ممکن است استانداردها یا مشخصات مورد نظر خود را درخواست کنند و بر بازرسی محصول توسط آژانس های بازرسی منتخب خودشان اصرار ورزند. حفظ کیفیت بالای محصول، برای ماندگاری در تجارت و صادرات ضروری است. اگر می خواهید از دیگر رقبای خود جلو بزنید، باید برای بالا بردن کیفیت محصول خود تلاش کنید.یکی از مهمترین فاکتورهای کیفیت ، بسته بندی حرفه ای کالاهای صادراتی است.

  1. امور مالی

صادرکنندگان، واجد شرایط دریافت وام قبل از حمل و پس از حمل هستند.تاجران و صادرکنندگان می توانند از بانک های تجاری، وامی با نرخ بهره انحصاری برای انجام معاملات صادراتی بگیرند. معمولا پیش پرداخت وام، برای بسته بندی در مرحله قبل از حمل به صادرکنندگان جدید اعطا می شود و این در مقابل سپردن اعتبار اسنادی یا سفارش تایید شده به مدت 180 روز برای تامین سرمایه مورد نیاز خرید مواد خام/ محصولات نهایی ، هزینه های کارگر، بسته بندی، حمل و نقل و غیره است. معمولا بانک ها 75 تا 90 درصد پیش پرداخت ارزش سفارش را برای حفظ تعادل سود ناخالص اعطا می کنند. بانک پیش پرداخت اعتباری بسته بندی را از وصولی صورتحساب صادراتی مذاکره شده، خریداری شده، یا تخفیف ها تسویه می کند. وام های پس از حمل و نقل معمولا تا 90 درصد مبلغ صورت حساب را برای دوره های حمل و نقل عمومی و برای صورت حساب های صادراتی یوزانس تا زمان مقرر تعیین شده در قرارداد در اختیار فرد قرار می دهند. حداکثر دوره پس از حمل، 180 روز پس از تاریخ بارگیری و حمل است. پیش پرداخت های اعطا شده توسط بانک با دریافت سود حاصل از فروش از صورت حساب های صادراتی تنظیم می شود. در صورتی که پرداخت صادراتی به تعویق بیفتد، بانک نرخ بهره وام تجاری را مطالبه می کند.

  1. نشانه گذاری و برچسب زدن، بسته بندی، علامت گذاری

کالاهای صادراتی باید طبق دستورالعمل های مخصوص هر خریدار به صورت دقیق بسته بندی و برچسب زده شوند. بسته بندی خوب و مناسب، موجب حمل و ارائه کالا در بهترین شرایط می شود. بسته بندی خوب به حمل آسان ، بارگیری حداکثری، کاهش هزینه های حمل و نقل و تضمین ایمنی و استاندارد محموله نیز کمک می کند. علامت گذاری ها مانند آدرس، شماره بسته، بندر و محل مقصد، وزن، دستورالعمل های حمل و نقل و غیره مشخصات شناسایی و اطلاعات محموله بسته بندی شده را فراهم می کند.برای آگاهی از نقش و اهمیت بسته بندی در صادرات اینجا کلیک کنید.

  1. بیمه

بیمه نامه دریایی تمام ریسک های مربوط به از دست دادن یا خسارت کالا در طول حمل کالا را پوشش می دهد. به طور کلی در قرار داد (فهرست قیمت، هزینه حمل، بیمه) CIF صادرکنندگان بیمه را انجام می دهند. در حالی که در قرار دادهای C&F  (پرداخت در قبال ارائه مدارک) و FOB (تحویل رایگان بر روی کشتی) خریدار مسئول بیمه است.

  1. تحویل کالا

این یکی از موارد مهم صادرات است و صادرکننده باید کاملا مطابق با برنامه تحویل کالا پیش رود. برنامه ریزی باید به گونه ای باشد که هیچ چیزی مانع تحویل سریع و کارآمد نباشد.

  1. رویه های گمرکی

پیش از پرداخت مبلغ  برای ترخیص کالای صادراتی و افتتاح حساب جاری در بانک تعیین شده برای تامین اعتبار برای مبالغ استرداد شده لازم است شماره شناسایی تجاری (BIN)  از گمرک گرفته شود  و نیز باید در سیستم ثبت شود.

در صورتی که اطلاعات به صورت الکترونیکی تبادل نشوند صورت حساب حمل و نقل و یا صورت حساب صادراتی باید در فرم های مندرج در مقررات حمل و نقل و صادرات (فرم) 1991 تکمیل شوند. صادرکننده برای صادر کردن کالاهای بدون مالیات، کالاهای دارای مالیات و صادرات تحت استرداد کالا، باید فرم های مختلف حمل و نقل را درخواست کند. در سیستم تبادل الکترونیکی داده ها ، اظهارنامه ها در فرم های تعیین شده از طریق مراکز خدمات گمرکی پر می شوند. چک لیستی برای تایید داده ها توسط صادر کننده، فراهم می شود. پس از تایید داده ها به وسیله اپراتور مرکز سرویس به سیستم ارسال می شود و سیستم یک شماره قبض حمل و نقل تعیین می کند که در چک لیست چاپ شده ظهر نویسی می شود و به صادر کننده برگردانده می شود. در بیشتر موارد صورتحساب حمل و نقل توسط سیستم بر اساس اعلامیه های صادر کننده بدون دخالت انسان پردازش می شود. در بندرگاه ارزیابی که نمونه ها را برای آزمایش سفارش می دهند، افسر گمرک ممکن است دو نمونه از محموله را اخذ کند و مشخصات و جزئیات نمایندگی آزمایش محصول را در سیستم ثبت کند. پس از پر کردن اظهارنامه هرگونه اصلاحاتی که در چک لیست ایجاد شود می تواند در مرکز خدمات انجام شود و این در صورتی است که اسناد هنوز درسیستم ارائه و ثبت نشده و شماره صورتحساب صادر نشده باشد. در شرایطی که اصلاحاتی پس از صدور شماره صورتحساب یا پس از تحویل کالا به بندر صادراتی نیاز باشد ، می توان از روش های زیر اقدام کرد:

1 . کالاهایی که اجازه اصلاح ندارند می توانند از طریق معاون وزیر (صادرات) اجازه اصلاح بگیرند.

2 . در صورتی که دستور (اجازه اصلاح) داده شده باشد، ممکن است اصلاحات تنها از طریق مامور دولت، گمرک، مسئول بخش صادرات مجاز باشد.

در هر دو مورد، پس از اعطای مجوز برای اصلاحیه، معاون مامور دولت یا مامور دولت نماینده می توانند اصلاحیه را در سیستم از طرف مامور دولت مشترک تایید کنند. زمانی که برگه چاپ شده صورتحساب حمل و نقل فراهم شود، صادرکننده ابتدا ممکن است پیش از تایید اصلاحیه در سیستم، تمام کپی های صورت حساب حمل و نقل  را به بندرگاه ارزیابی برای کنسل کردن تحویل دهد.

  1. نمایندگان گمرک

صادرکنندگان ممکن است از خدمات نمایندگان گمرک خانه که توسط کمیسیون گمرک مجوز دارند، استفاده کنند. آنها حرفه ای هستند و کار را برای ترخیص کالا از گمرک، آسان تر می کنند.

  1. مستندات

سیاست تجارت خارجی 2015-2020  اسناد اجباری زیر را برای واردات و صادرات تعیین کرده است

  • بارنامه یا بارنامه هوایی
  • فاکتور تجاری به علاوه لیست عدل بندی
  • بارنامه حمل و نقل، بارنامه صادراتی یا بارنامه ورود (برای واردات)

(اسناد دیگر مانند گواهی مبدا، گواهی بازرسی، و غیره ممکن است در هر موردی نیاز باشد)

  1. ارسال اسناد به بانک

پس از حمل و نقل ، تحویل اسناد به بانک ظرف مدت 21 روز برای تحویل سریع به بانک خارجی برای تنظیم پرداخت الزامی است.

اسناد باید تحت مطالبات، خرید یا مذاکرات طبق اعتبار اسنادی نوشته شوند و ممکن است همراه با مدارک زیر باشند:

  • برات
  • اعتبار اسنادی
  • فاکتور
  • فهرست عدل بندی
  • راه نامه/ بارنامه
  • اعلامیه تحت ارز خارجی
  • گواهی مبدا
  • گواهی بازرسی، هر جا که لازم باشد

و هر سند دیگری که در اعتبار اسنادی ، توسط خریدار یا از نظر قانونی مورد نیاز باشد.

  1. تحقق عملکرد یا سود صادرات

طبق سیاست تجارت خارجی، تمام قرار دادهای صادراتی و فاکتورها باید به صورت  ارز آزاد قابل تغییر و تنظیم باشند. درآمد صادراتی باید ظرف 9 ماه تعیین شود.

The last comment and 3 other comment(s) need to be approved.
1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *